Confidenţialitate

Anchetă la Jandarmeria Sibiu în cazul turiștilor prinși că fotografiau casa lui Iohannis

Este anchetă la Jandarmeria Sibiu în cazul celor 2 turiști conduși la secție după ce au fotografiat una dintre casele președintelui Klaus Iohannis.

Cei 5 jandarmi care i-au luat la întrebări pe cei doi sunt acum cercetați de o comisie specială.

În același timp însă, Jandarmeria Sibiu susține că este legal să faci fotografii casei președintelui Iohannis, de pe domeniul public.

 

Incidentul s-a întâmpla marți seara când ofițerul SPP care păzea casa președintelui Klaus Iohannis, de pe strada Bâlea din Sibiu, a chemat un echipaj de jandarmi.

Aceștia au fost solicitați pentru a verifica doi turiști care fotografiau imobilul.

Cei cinci jandarmi i-au legitimat pe cei doi turiști: un polițist din Republica Moldova și o femeie și i-au condus la sediul Poliției Sibiu.

Persoanele au părăsit sediul Poliției Sibiu după ce, în urma verificărilor, s-a stabilit că nu reprezintă niciun pericol.

Jandarmeria Sibiu a confirmat ancheta, dar susține că nu este ilegal să faci fotografii casei președintelui Iohannis, de pe domeniul public.

De când Klaus Iohannis a devenit președinte, jandarmii sibieni au verificat actele mai multor cetățeni pe motiv că staționau mai mult timp în fața casei acestuia, aflată în zona centrală a orașului.