Olguţa Vasilescu: DNA a extins urmărirea penală, pentru spălare de bani

Acuzată că și-a folosit influența pentru a obține bani în campania electorală din 2012, Lia Olguța Vasilescu este suspectată și de spălare de bani.

La ieșirea de la DNA, ea a spus că e nevinovată, iar acest dosar i se pare aberant.

Procurorii DNA spun că în 2012, Lia Olguța Vasilescu și-a folosit influența ca vicepreședinte al PSD Dolj pentru a obține sponsorizări de la diverși oameni de afaceri. Ar fi primit astfel donații în valoare de peste 135.000 de euro, bani care ar fi fost folosiți în campania electorală, pentru realizarea materialelor electorale și pentru organizarea unor concerte.

Doi ani mai târziu, în calitate de primar al Craiovei, ar fi cerut și primit mită de la mai mulți oameni de afaceri, care au obținut contracte cu primăria pentru reabilitarea unor clădiri. Banii ar fi fost încasați, tot cu titlul de sponsorizare, prin intermediul unei asociații non-profit. Ulterior, suma de 315.000de lei a fost mutată din contul asociației în contul unei societăți comerciale, pentru a i se pierde urma.

Lia Olguța Vasilescu respinge aceste acuzații. Spune că acest dosar este aberant și cusut cu ață albă. Ea susține că banii nu au ajuns în buzunarele sale, iar acei oameni de afaceri de la care a obținut sponsorizări nu au nicio legătură cu primăria Craiovei.

La ieșirea de la DNA, Lia Olguța Vasilescu a spus că nu a dat încă o declarație în fața procurorilor, dar va face acest lucru în perioada următoare. Ea a amintit, că în urmă cu 2 săptămâni a făcut o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, în care a reclamat modul în care au fost anchetatți martorii din dosarul său. Lia Olguța Vasilescu este cercetată în prezent sub control judiciar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest dosar, mai sunt urmărite penal pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, alte două persoane: Radu Cosmin Preda, administrator public al Craiovei și Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociații non-profit.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS