Anca Dragu: Documentele Panama sunt studiate de un grup de lucru format la ANAF

Un grup de lucru alcătuit din specialiști antifraudă  a fost format la ANAF pentru a studia informațiile care apar din Documentele Panama, a  declarat ministrul Finanțelor, Anca Dragu, invitată la Interviurile Europa FM.

Ministrul Finanțelor spune că în Documentele Panama apar multe nume care deja erau în atenția  departamentului care se ocupă cu verificarea marilor averi și că pentru verificarea informațiilor se comunică și cu  Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Anca Dragu a precizat  la Europa FM că în acest moment există un “process de lucru”, iar atunci când vor exista “informații coerente”, va fi dat publicității un raport.

”Specialiști de la Inspecție Fiscală, Antifraudă, Executări Silite și de la departamentul Marile Averi, cu informațiile pe care fiecare departament le deține și pe baza cunoștințelor pe care aceștia le au să putem să avem un raport în această situație. Suspiciunea este în ce măsură aceste firme se interpun într-un circuit transparent economic și în ce măsură în acest fel se pune în pericol principiul competiției între firmele din piață. Acolo unde veniturile provin din activități mai puțin legale, desigur este această tendință de a le ascunde.”, spune Anca Dragu.

Potrivit Rise Project, peste 100 de oameni de afaceri, politicieni și avocați apar în documentele Panama.

”Multe dintre numele pe care ANAF le are deja în vedere în diferitele operațiuni pe care le conduce, inclsuiv prin acest departament de control al Marilor Averi, unele dintre aceste nume se regăsesc și pe listele din acest caz.” a precizat Anca Dragu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS