Confidenţialitate

Analiștii Goșu și Fota, despre implicarea Rusiei în contestarea măsurilor anti-COVID-19 | AUDIO

Este o exagerare să dăm vina pe Rusia pentru mișcările care contestă în ultima vreme măsurile anti-COVID-19 luate de autoritățile române – a declarat la emisiunea Piața Victoriei, analistul Armand Goșu, expert în spațiul ex-sovietic.

Acesta este de părere că o posibilă implicare a Rusiei este folosită în mod politicianist.

“Este puțin exagerat. Cred că această temă – Rusia e de vină, Rusia destabilizează – începe să fie utilizată politicianist și s-ar putea să fie probleme serioase într-un viitor apropiat când Rusia chiar va apăsa pe pedală și chiar va face ceva. Este exclus așa ceva”, spune profoesorul Armand Goșu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, Iulian Fota, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, este de părere că nu putem da vina pe Rusia atâta timp cât nu avem dovezi în acest sens.

“A pune pe seama Rusiei poveștile astea de prin Piața Victoria sau alte manifestări în contextul ăsta de COVID este o copilărie. Mai degrabă sunt proștii noștrii, idioții noștri utili, aici pun ghilimele, niște laboratoare interne cu intenții de doi bani și care încearcă să complice într-un fel sau altul jocul politic. S-ar putea să avem și anumite interese de ordin economic. În perioada asta, cu toate aceste restricții, sunt mai multe zone cu interes economic care au fost lovite și cărora nu le mai convin aceste restricții”, spune analistul Iulian Fota.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vezi aici emisiunea integrală: