Confidenţialitate

ANAF a reușit să vândă vila fiicei lui Dan Voiculescu, pentru a recupera o parte din prejudiciul din dosarul ICA

Recuperarea prejudiciului din dosarul ICA:  Fiscul a reușit, în cele din urmă, să vândă vila Corinei Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu.

Noul proprietar va plăti aproximativ un milion de euro pentru un teren de 576 de metri pătraţi situat în București şi o vilă cu demisol, parter, etaj şi mansardă.

Imobilul este încadrat la categoria monument istoric.

Vila aparține fiicei lui Dan Voiculescu și a fost sediul firmei Crescent.

Licitaţia era organizată pentru a treia oară în aproximativ două luni, iar preţul cu care a fost scos la vânzare imobilul de pe strada Aviator Zorileanu, în Sectorul 1 al Capitalei,  în zona Herăstrău,  a fost de 4 milioane și jumătate de lei.

Suprafaţa construită la sol a vilei este de peste 190 de metri pătrați, iar proprietatea include şi un garaj. Imobilul este considerat monument istoric.

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, a fost condamnat, în august 2014, la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

În acest dosar, prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro. Pentru recuperarea acestei sume, judecătorii au dispus confiscarea  mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco.