Confidenţialitate

Amenzi uriașe date de ANSVSA în minivacanța de 1 MAI | AUDIO

Amenzi uriaşe date de inspectorii sanitari veterinari în minivacanţa de 1 Mai. Au făcut aproape 1.300 de controale în toată țara, iar sancţiunile au depășit un milion 600 de mii de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În doar primele două zile ale minivacanței, adică vineri și sâmbătă, inspectorii sanitari veterinari au verificat peste 720 de localuri, 93 de pensiuni turistice, 16 restaurante de tip catering, 42 de cofetării și patiserii, 55 de laboratoare de cofetărie, 90 de supermarketuri, 165 de magazine şi încă alte o sută de diverse unităţi alimentare.

Inspectorii au decis suspendarea activităţii a 6 dintre acestea, au cerut închiderea altor 6 și au dat peste 220 de amenzi în valoare de 1.615.000 de lei. Au fost confiscate aproape 350 de kilograme de carne, produse din carne, peşte, ouă şi produse lactate care prezentau un risc pentru sănătatea celor care le-ar fi consumat.

Controalele au vizat condiţiile de igienă în care erau depozitate și preparate alimentele. Inspectorii sanitari veterinari au descoperit mizerie, produse expirate, etichetate necorespunzător sau scoase la vânzare fără respectarea condiţiilor de temperatură.

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia numarul 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Poliția Română: Peste 700 de șoferi au rămas fără permis în minivacanța de 1 Mai | AUDIO