Ambasadorul SUA, după condamnarea lui Dragnea: PSD să-și respecte criteriile de integritate

Reacție din partea ambasadorului Statelor Unite la București în privința situației create în PSD în urma condamnării definitive a președintelui Liviu Dragnea. Hans Klemm a declarat pentru EuropaFM că social democrații ar trebui să respecte criteriile de integritate pe care și le-au stabilit anul trecut.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm: „Decizia aparține partidului. Știu că anul trecut și-au stabilit mai multe criterii de integritate. Cred că partidul ar trebui să fie sincer în ceea ce privește implementarea acestor criterii de integritate.”

Amintim, anul trecut PSD a adoptat mai multe criterii de integritate și conduită care spun că unui membru de partid condamnat definitiv i se poate retrage sprijinul politic, poate fi suspendat din funcția politica sau poate fi chiar exclus din partid.

Vineri, 22 aprilie, președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Liderul social-democraților a fost găsit vinovat pentru fraudarea consultării populare privind demiterea lui Traian Băsescu, președintele României la acea vreme.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS