Ambasadorul SUA, după condamnarea lui Dragnea: PSD să-și respecte criteriile de integritate

Reacție din partea ambasadorului Statelor Unite la București în privința situației create în PSD în urma condamnării definitive a președintelui Liviu Dragnea. Hans Klemm a declarat pentru EuropaFM că social democrații ar trebui să respecte criteriile de integritate pe care și le-au stabilit anul trecut.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm: „Decizia aparține partidului. Știu că anul trecut și-au stabilit mai multe criterii de integritate. Cred că partidul ar trebui să fie sincer în ceea ce privește implementarea acestor criterii de integritate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, anul trecut PSD a adoptat mai multe criterii de integritate și conduită care spun că unui membru de partid condamnat definitiv i se poate retrage sprijinul politic, poate fi suspendat din funcția politica sau poate fi chiar exclus din partid.

Vineri, 22 aprilie, președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Liderul social-democraților a fost găsit vinovat pentru fraudarea consultării populare privind demiterea lui Traian Băsescu, președintele României la acea vreme.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS