Confidenţialitate

Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Decizia a fost dată de completul de cinci judecători de la Instanța Supremă, condus de Livia Stanciu, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Sentința este definitivă.

În primă instanță, președintele PSD, Liviu Dragnea, primise un an de închisoare cu suspendare.

Liviu Dragnea este acuzat că la referendumul din 2012 (de demitere a președintelui Traian Băsescu) și-a folosit influența sau autoritatea pentru obținerea de foloase necuvenite, de natură electorală.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt.

Magistrații au mai decis astăzi prelungirea perioadei de încercare la 4 ani, ceea ce înseamnă că dacă în această perioadă va mai săvârși vreo infracțiune va fi încarcerat. Instanța nu i-a suspendat însă dreptul de a fi ales într-o funcție publică.

Reacția PSD, după sentința de vineri:

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a declarat că toţi cei prezenţi la sediul central al partidului sunt ”mai mult decât şocaţi”, sunt ”înmărmuriţi” după aflarea sentinţei.

”Suntem mai mult decât şocaţi, suntem înmărmuriţi de ce se întâmplă astăzi în România. Omul acesta nu a făcut altceva decât să ceară oamenilor să iasă la vot ca să dea jos un monstru, un tiran. Îl susţinem cu toţii pe Liviu Dragnea până la capăt. Vă spun sinceri că suntem cu toţii înmărmuriţi, nu avem cuvintele la noi. Toţi aşteptam astăzi o achitare, ne aşteptam să i se facă dreptate. Pentru noi, nu are nicio vină”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Încă de dimineaţă, mai mulţi lideri PSD au sosit la sediul central al partidului pentru a aştepta pronunţarea sentinţei în dosarul ”Referendumul”.