Confidenţialitate

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri, că ambasadorul României la Viena, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări, după ce Austria a votat împotriva aderării țării noastre la spațiul Schengen.

MAE informează că, „având în vedere poziția Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie 2022, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări.”

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, conducerea Ambasadei României la Viena va fi asigurată la nivel de însărcinat cu afaceri ad interim.

„Potrivit cutumelor diplomatice, decizia părții române este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei și indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat”, a mai transmis MAE, vineri.

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: Ambasadoarea Austriei, convocată la Ministerul de Externe pentru o notă de protest, după votul negativ din Consiliul JAI