Ambasadorii statelor occidentale s-au întâlnit cu șefii Parlamentului. Tăriceanu: S-au interesat despre modificările legislative din domeniul justiției

Diplomații acreditați în București au fost curioși să afle detalii despre recentele modificările legislative din domeniul justiției, recunoaște președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu spune că reprezentanții Statelor Unite, Marii Britanii, Olandei și Germaniei s-au interesat, între altele, despre modul în care funcționează lupta anticorupție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În fața jurnaliștilor, președintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu – a dat de înțeles că nu ar fi de acord cu modul în care se derulează anchetele penale.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ambasadorul Marii Britanii – Paul Brummell – a lăudat însă activitatea procurorilor anticorupție și susține că diplomații au vrut să se asigure că eventualele modificări legislative nu îngreunează munca anchetatorilor:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim contextul în care au avut loc aceste discuții la Parlament – Senatul a aprobat recent unele modificări aduse Codului de Procedură Penală.

Între altele, acestea ar îngreuna arestarea preventivă a suspecților de corupție. De asemenea, potrivit unui amendament care a trecut de Senat, un magistrat e pasibil de închisoare de la 2 la 7 ani, dacă promite reducerea pedepsei în schimbul unui denunţ.

Ultimul cuvânt în această privință îl va avea Camera Deputaților.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS