Ambasada Suediei la Bucureşti reacționează după discursul lui Donald Tusk de aseară

Ambasada Suediei la Bucureşti a reacționat, într-un mod subtil, la discursul susținut de Donald Tusk joi seara, la Ateneul Român, și a postat pe pagina sa de Facebook imagini din finala Cupei Campionilor europeni de la Sevilla, din 1986, cu penalty-urile apărate de Helmut Duckadam.

”Episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi constituţia.

Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu”, a declarat Donald Tusk la Ceremonia oficială de inaugurare a Preşedinţiei române la Consiliul UE.

”Aș vrea să fac un apel la toți românii să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizației noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și Constituția, cum a apărat Helmuth Duckadam patru penalty-uri la rând”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS