Alte două containere pline cu gunoaie au fost găsite în Portul Constanța

Încă două containere pline cu deșeuri au fost descoperite, luni, în Portul Constanța, după ce pe 20 februarie polițiștii de frontieră au identificat alte 16 astfel de containere pline cu gunoaie.

În acte, obiectele figurează drept produse de uz casnic.

Mai mult, la această oră sunt desfășurate verificări la șapte containere descoperite în terminalul din Chitila, județul Ilfov, suspecte că ar fi și aceastea pline cu deșeuri.

Cercetările efectuate sunt coordonate de un procuror de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au identificat în terminalul din Portul Constanța, două containere ce figurau ca sosite în terminal în luna decembrie 2019”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

De asemenea, proprietarii deșeurilor au încercat să inducă în eroare autoritățile prin transferul mărfii în alte containere.

„Produsele aveau ca destinație o societate comercială de pe raza municipiului București, însă, în data de 28.02.2020, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma. În acest mod, se modifică țara de încărcare a mărfurilor din Marea Britanie, în România, având ca destinaţie o altă ţară, cu scopul derutării autorităţilor”, a transmis luni Garda de Coastă.

La fel ca și în cazul primelor 16 containere cu deșeuri identificate în Portul Constanța, și aceastea două vor fi expediate în Marea Britanie, țara de origine a mărfii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS