Alimentaţie şi sănătate: Echilbrul nutriţional şi calitatea alimentelor

În perioada sărbătorilor, fiecare dintre noi este mai predispus exceselor alimentare, ceea ce poate conduce în unele cazuri la dereglări digestive grave.

Este important să alegem cu grijă alimentele, să fie proaspete şi din surse de încredere, să spălăm bine fructele şi legumele, dar şi să ne îmbrăcăm şi  încălţăm în acord cu starea vremii.

La fel de important este şi ce, cât şi când mâncăm!

Dacă vrei să fii sănătos, trebuie să ai grijă de tine şi să îţi respecţi organismul, oricât de ocupat ai fi. Dacă tot trebuie să mănânci, ca să poţi trăi, de ce să nu faci din asta momente plăcute pentru tine, colegi, familie.

Pentru a avita problemele ţine cont de următoarele sfaturi:

Mănâncă cele 3 mese principale ale zilei. Cu moderaţie, chiar dacă îţi plac la nebunie felurile de mâncare servite.

Dacă simţi nevoia, ia o gustare uşoară între mese (de exemplu un iaurt sau un fruct). E mai bine decât să mai adaugi şi un desert după o masa de prânz bogată.

Mănâncă aşezat la masă, calm, relaxat, cu colegii, prietenii, familia. Bucuraţi-vă împreună de aceste momente de calitate.

La fiecare masă, combină cât mai multe tipuri de alimente: legume crude şi gătite, proteine de calitate din lactate, carne, peşte sau ou, produse din cereale, de preferinţă integrale.

De sărbători, Danone şi Europa FM te invită la concursul care te ajută să afli profilul petrecăreţului care ţi se potriveşte. Detalii cu un click aici!