Confidenţialitate

Alianța pentru Turism cere înlocuirea ministrului Turismului cu un specialist în domeniu. Reacția lui Constantin Cadariu | AUDIO

Alianța pentru Turism – patronatele din turism – cere înlocuirea ministrului Turismului, Constantin Cadariu cu un specialist în domeniu. Patronatele reclamă că oficialul nu sprijină industria ospitalității. Constantin Cadariu spune însă că singura lui datorie este să administreze domeniul pe care îl conduce.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

S-au adunat multe nemulțumiri la adresa ministrului Turismului, Constantin Cadariu, spun reprezentanții Alianței pentru Turism, din care fac parte șapte patronate din țară. Ultima nemulțumire se referă la Ordonanța Ministerului Mediului, care impune licitații privind închirierea plajelor pe o perioada de doar doi ani, nu 10 ani cum era până acum.

Constantin Cadariu, depre rolul Ordonanței Ministerului Mediului

Ministrul Turismului, Constantin Cadariu o susține: „Rolul acelei Ordonanțe este de a permite o concesionare pe doi ani până în momentul în care studiul comandat de Ministerul Mediului va fi gata, în ideea ca pe viitor toate plajele din România să fie amenajate în mod unitar”.

Alin Burcea, Alianța pentru Turism: „E o prostie”

Alin Burcea, de la Alianța pentru Turism susține însă că: „E o prostie. Deci organizarea în aprilie a licitației și licitație pe doi ani nu știu cui folosește”. Ministrul Constantin Cadariu a acuzat recent agențiile că nu atrag turiști străini în țară.

Alin Burcea: Cadariu trebuie înlocuit la rotativă cu un specialist în domeniu

Nu știe ce înseamnă turismul, a reacționat Alin Burcea: „În general, oamenii care se schimbă prin guverne se gândesc la turism doar când pleacă ei în vacanță. Cadariu, care e de un an și jumătate acolo trebuie înlocuit la rotativă, neapărat, cu o persoană care să aibă noțiuni. Noi, Alianța pentru Turism l-am propus pe Florin Jianu”.

Reacția lui Constantin Cadariu

Ministrul in funcție nu pare afectat: „Datoria mea e să fac administrație. În rest, fiecare este liber într-o democrație, să spună și să își dorească orice”.

Conform patronatelor din turism, pe lista priorităților actuale ar fi readucerea litoralului pe plus, atragerea turiștilor la munte, deși a rămas fără zăpadă și inființarea urgentă a organizațiilor de promovare turistică.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Paște 2023: Sute de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc | AUDIO