Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, despre construirea celor 3 spitale regionale de la Iași, Cluj și Craiova: „Vor fi cele mai avansate spitale din România” | VIDEO

Spitalele Regionale de Urgență care vor fi construite la Iași, Cluj și Craiova „vor fi cele mai avansate spitale din România, deservind zona Moldovei, zona Transilvaniei și Oltenia”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, miercuri, 28 februarie, la ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj.

„Cred că mesajul puternic pe care trebuie să îl dăm cu toții, fără să fie pe vreun ton demagogic este următorul: România construiește spitale. La sfârșitul anului 2021, când am venit la Ministerul Sănătății, toate cele 3 proiecte aveau doar studii de fezabilitate. Am reușit să le finalizăm. Proiectele tehnice au durat circa 1 an pentru toate cele 3 spitale”, a precizat ministrul Rafila.

El a adăugat că „am finalizat licitațiile pentru începerea propriu-zisă la Cluj și la Iași, urmând ca în perioada următoare să se întâmple la fel si la Craiova.

Ministrul Rafila a spus că cele 3 spitale regionale „vor fi cele mai avansate spitale din România, deservind zona Moldovei, zona transilvaniei și Oltenia. Cu siguranță, și în București e nevoie de noi instituții spitalicești care să aibă dotări moderne”.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Ciolacu, la ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalelor Regionale Iași și Cluj: Sunt mândru, dar parcă am o jenă să mai vorbesc despre spitalele regionale | VIDEO