Confidenţialitate

Alexandru Rafila: Dacă personalul medical s-ar testa când intră în serviciu, s-ar evita blocarea activităților spitalelor | AUDIO

Personalul medical să fie testat în fiecare zi când merge la serviciu reprezintă o măsură analizată acum de Ministerul Sănătății. Sunt spitale care fac deja asta. Cu această măsura la nivel național s-ar putea evita blocarea activității spitalelor, spune ministrul Alexandru Rafila.

„O să căutăm o soluție rapidă astfel încât din zilele următoare să înceapă testarea sistematică a personalului medical. Când intră în serviciu nu mai reprezintă așa o problemă economică pentru că prețul unui astfel de test probabil că este în jur de 10 lei”, a explicat ministrul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Dacă situația din spitale se va agrava și România ar putea decide ca personalul medical infectat, dar cu o formă ușoară, să trateze în continuare în secții pacienții bolnavi de COVID.

„Scenariul ar fi acela în care am fi în posibilitatea să asigurăm asistența medicală datorită unui număr extrem de mare de infecții în rândul personalului medical. De aceea, această măsură legată de testarea personalului medical poate să prevină o situație în care el să fie obligat să vină la serviciu chiar dacă este infectat. Deci cu cât prevenim infecția, cu atât aceste măsuri eroice vor fi luate mai târziu sau deloc. Eu ser să nu trebuiască să fie luate vreodată”, a mai spus Alexandru Rafila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ministrul Sănătății, după recordul de infecții Covid: „Creșterea va continua. Nu există motive de panică momentan” | AUDIO

Autor: Mihai Bucureșteanu