Confidenţialitate

Alexandru Mazăre s-a predat la Poliția Capitalei

Alexandru Mazăre este dat în urmărire internațională. Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, scapă de un dosar de corupție, în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, este condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare, tot într-un dosar de corupție. Ambele decizii ale instanței vizează dosarul de corupție legat de construirea campusului de locuinţe sociale “Henri Coandă”. 

UPDATE 19:18. Alexandru Mazăre s-a predat marți la Poliția Capitalei

Fratele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, s-a predat marți seara la arestul Poliției Capitalei.

„Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentința definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, un bărbat de 50 de ani, din județul Constanța, s-a prezentat la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale. După îndeplinirea formalităților necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea incarcerării”, a transmis Poliția Capitalei.

UPDATE 16:48. Alexandru Mazăre este dat în urmărire națională

Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, a fost dat în urmărire națională.

Știrea inițială

Potrivit DNA, fraţii Mazăre nu au menţionat în declarația de avere din 2011-2012 conturile personale deschise la o unitate bancară din Israel şi nici sumele de bani virate ca mită de către omul de afaceri Morgenstern Avraham.

Acesta le dăduse celor doi 175.000 de euro, ca să fie sigur că va câștiga licitația pentru construirea cartierului de locuințe sociale “Henri Coandă” din Constanța.

Inițial, Alexandru Mazăre fusese achitat. Dar, un complet de cinci judecători de la ICCJ a admis apelul DNA şi l-a condamnat pe fostul parlamentar PSD la trei ani de închisoare cu executare. De-asemenea, îi va fi confiscată suma de 80.000 de euro, primită ca mită.

În acelaşi dosar, judecătorii au decis încetarea procesului penal împotriva lui Radu Mazăre şi a omului de afaceri Morgenstern Avraham.

Radu Mazăre se află în prezent în penitenciar, unde execută o condamnare de nouă ani de închisoare într-un alt dosar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Contre între ANPC și Primarul General al Capitalei. Nicușor Dan: Gradul de curățenie din autobuze este rezonabil. AUDIO