Alertă de inundații la Paris

Parisul rămâne sub alertă de inundații, după ce nivelul râului Sena a crescut, lăsând străzile inundate și forțând o aripa a celebrului Muzeu Luvru să se închidă, scrie CNN.

Sena a a ieșit din matcă în această săptămână, când nivelul apei a ajuns la puțin peste 5 metri, în urma precipitațiilor record.

Maxima este estimată să fie între 5,8 și 6 metri în weekend, mai mică decât ultima inundație gravă din iunie 2016, când nivelul apei au ajuns la 6,1 metri.

Colombe Brossel, primarul adjunct al Parisului, a declarat că orașul a învățat din greșelile din trecut, dar că trebuie făcute mai multe pentru a se adapta la schimbările climatice.

„Două inundații ale râului Sena în mai puțin de doi ani – trebuie să ne schimbăm, trebuie să schimbăm modul în care construim acest oraș„, a spus Brossel.

Au existat temeri că apa ar putea atinge sâmbăta 6,2 metri, dar după ce ploaia s-a oprit vineri, serviciul meteorologic francez Meteo France a spus că este puțin probabil.

Potecile de pe râul Sena sunt inundate și mulți copaci sunt parțial scufundați.

Inundațiile au distrus câteva servicii de metrou și tren din oraș, iar unele pasaje și drumuri de pe lângă râu au fost închise.

Muzeul Luvru, care este situat lângă râu, a închis parțial o aripă ca măsură de precauție, oficialii afirmând că etajul inferior al aripei islamice va rămâne închis până cel puțin luni.

Sursa foto: edition.cnn.com
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS