Confidenţialitate

Alertă cu bombă într-un avion de pe Aeroportul Henri Coandă. Toți pasagerii au fost evacuați de urgență | UPDATE

Pirotehniștii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI au fost solicitați să intervină, vineri dimineață, pe Aeroportul Henri Coandă din București, acolo unde un telefon anonim a anunțat că la bordul unui avion se află o bombă.

Update: Potrivit Serviciului Român de Informații, „controlul s-a încheiat, nu sunt elemente de interes pirotehnic”. Așadar, alerta cu bombă s-a dovedit a fi una falsă.

Totul a pornit în urma unui apel anonim la 112 prin care era anunțată prezența unei bombe într-un avion, ce urma să  decolzeze de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Surse oficiale eu declarat pentru Europa FM că avionul vizat este cel care urma să plece de la București la Munchen. Aproximativ 130 de pasageri au fost evacuați.

Cu mai multe detalii, Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt SRI:

„În urma unui apel anonim la 112, care amenința că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la  ora 6.00 de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă se află o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul aeroportului și în cadrul acestei celule de criză s-a stabilit evacuarea pasagerilor din navă. În acest moment pirotehniștii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI efectuează cercetări și imediat ce vom avea un rezultat vom reveni cu detalii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toți pasagerii sunt verificați de către o echipă de pirotehniști  din cadrul SRI, a declarat pentru Europa FM Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română:

„În jurul orei 6.00, secția regională de Poliție Transporturi București  a fost sesizată prin apel la serviciul unic de urgență 112 cu privire la faptul că  un avion, care urma  să  decoleze de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, va exploda. S-a constituit o  celulă de  criză dormată din specialiști ai Serviciului Român de Informații, polițiști  de la TransporturiAeriene precum și polițiști din cadrul Poliției de Frontieră. În prezent, toți pasagerii din aeronavă sunt debarcați și verificați, precum și bagajele acestora, de către o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informații.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Revenim cu detalii.