Confidenţialitate

Alegeri locale 2016: Trei primari din Arad anchetați de procurorii DNA

Trei primari din judeţul Arad au intrat în vizorul DNA Timişoara. Procurorii au descins miercuri la primăriile comunelor Şicula, Covâsânţ şi Almaş, de unde au ridicatdocumente care vizează acordarea unor contracte de asfaltări. Unii edili au fost duşi la audieri, iar alţii vor fi chemaţi pentru a lămuri suspiciunile de corupţie.

E vorba de primarul comunei Almaş, Avram Teodor, primarul comunei Şicula, Aurel Rădiţa, şi primarul comunei Covăsânţ, Teodor Balint.

 

Primarul comunei Covăsânţ, Teodor Balint, a declarat că nu ştie pentru ce a fost dus la audieri la DNA şi că îşi aşteaptă avocatul. Surse din cadrul primăriei Covăsânţ au declarat că s-au cerut copii după contracte din 2012 şi 2013 care vizează lucrări de asfaltări.

Primaul comune Almaş nu a răspuns la telefon, însă surse din cadrul primăriei Almaş au declarat că procurorii au ridicat documente care vizează asfaltarea mai multor străzi în urmă cu doi ani.

Nici primarul comunei Şicula, Aurel Radiţa, nu a putut fi contactat. Acesta este cumnatul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, judecat şi el  pentru fapte de corupţie.

Cei 3 sunt primari din partea PNL şi candidează pentru un nou mandat.