Alegeri locale 2016 în Dolj: Cercetată pentru fapte de corupție, Lia Olguța Vasilescu vrea un nou mandat la Primăria Craiovei

PSD pornește cu prima șansă în alegerile locale din județul Dolj.

La Craiova, candidează pentru un nou mandat, Lia Olguța Vasilescu, primarul în funcție, chiar dacă este cercetată în libertate de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Aceasta susține că vrea să-și ducă la capăt proiectele.

“Am un stadion în lucru, am un spital municipal, un cartier de locuinţe în lucru. Toate sunt proiecte 100% ale mele şi vreau să le duc la capăt”, a declarat Olguţa Vasilescu într-o emisiune televizată.

Lia Olguța Vasilescu a fost reținută de procurorii DNA pe 30 martie 2016, pentru luare de mită, folosirea influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani. Tribunalul București a decis plasarea Olguței Vasilescu în arest la domiciliu, iar după câteva zile, Curtea de Apel București a decis ca aceasta să fie cercetată în libertate.

Lia Olguța Vasilescu este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că ar fi primit apoi mită în calitate de primar.

Citește și Alegeri locale 2016 în Dolj: Contracandidații Olguței Vasilescu la Primăria Craiovei

Lia Olguța Vasilescu a fost aleasă primar al Craiovei în 2012, după ce fostul edil, Antonie Solomon, a fost și el arestat pentru fapte de corupție.  Aceasta  și-a început campania electorală cu mesajul ”Justice for Craiova” – Dreptate pentru Craiova. Anchetatorii precizează că patronii mai multor firme i-ar fi acordat Olguței Vasilescu sprijin financiar deoarece știau că aceasta avea influenţa la nivel central şi local.

Presupusele infracțiuni ale primăriței PSD nu s-ar opri aici. Olguța Vasilescu ar mai fi cerut șpăgi, sub forma unor sponsorizări, de la alte firme care aveau contracte cu primăria pentru a reabilita faţade ale unor clădiri din oraş.

Lia Olguța Vasilescu a intrat în politică la 17 ani, fiind prezentată drept unul dintre fondatorii PRM, partid condus mulți ani de Corneliu Vadim Tudor. În 2000 și 2004 a fost aleasă deputat PRM de Dolj. În 2007 a trecut la PSD, iar în 2008 a obținut un mandat de senator PSD.

Ana-Maria Constantinescu, corespondent Europa FM

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS