Alegeri locale 2016 în Dolj: Contracandidații Olguței Vasilescu la Primăria Craiovei

Lia Olguța Vasilescu (PSD), primarul în funcție al Craiovei va candida pentru un nou mandat la primărie, chiar dacă este cercetată în libertate de procurorii DNA pentru fapte de corupție.  (click pentru detalii)

PNL este cel de-al doilea partid în preferințele craiovenilor. Liberalii îl au drept candidat la funcția de primar al orașului pe Pavel Badea, fost fotbalist, în prezent consilier local.

Pavel Badea nu este însă foarte bine văzut în rândul colegilor din partid. Unii dintre ei l-au înregistrat în timp ce le cerea membrilor de partid care vor să intre pe lista de consilieri pentru alegerile locale să contribuie cu suma de 500 lei, înregistrarea fiind ulterior făcută publică.

În 2013, Pavel Badea a fost despăgubit de primărie cu peste 300.000 euro, pentru un teren de 2.000 de metri pătrați. Totul, după ce administrația locală a intrat „din greșeală” pe terenul fostului fotbalist, în timp ce a construit o stradă.

O candidatură controversată este și cea a lui Gelu Vișan. Fost parlamentar de Dolj, acesta candidează la funcția de primar al Craiovei din partea PMP. În 1993, pe vremea când era profesor la un liceu din Dolj, Gelu Vișan a fost acuzat de o elevă de clasa a X-a că a bătut-o și violat-o. Vișan a negat acuzațiile.

Deputatul PSRO (partid condus de Mircea Geoană), Florentin Gust, candidează și el la funcția de primar al Craiovei. Deputatul a ajuns în ultima vreme în atenția publică după ce a inițiat un protest pentru construirea autostrăzii Craiova-Pitești, prin realizarea unui lanț uman pe acest traseu.

Primar al Craiovei vrea să fie și arhitectul Horațiu Buzatu, fost coleg de partid cu Pavel Badea. Horațiu Buzatu a fost președinte al PNL la Dolj și deputat în Parlamentul României. A plecat din PNL la momentul fuziunii cu PDL. Acesta a înființat anul trecut primul partid local – Mișcarea Liberală.

În cursă intră și omul de afaceri Dan Cherciu, fost membru PDL și PNL.

După ce actualul PNL a anunțat că îl susține pe Badea la funcția de primar al Craiovei, Dan Cherciu a demisionat din partid și din funcția de consilier local și a decis să candideze independent la primărie. El este susținut de M10 și PNȚCD.

ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, îl are drept candidat la funcția de primar al Craiovei pe profesorul de fizică Mircea Năstase. Acesta a mai cochetat cu politica și a condus vreme de mai mulți ani Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova. De precizat că unul dintre denunțătorii primarului Craiovei, Olguța Vasilescu, este un apropiat al profesorului Mircea Năstase, un cunoscut afacerist din zonă care susține că a finanțat campania electorală din 2012 a Olguței Vasilescu.

În cursa pentru câștigarea fotoliului de primar al Craiovei s-a înscris și un fost jurnalist. Arthur Andrițoi, fost corespondent la publicații și televiziuni naționale, în prezent, angajat la Biroul Imagine al Primăriei Craiova, este susținut de PND.

Și-au mai depus candidaturile la Primăria Craiova, pentru funcția de primar, între alții, consilierul local Ion Pană, Constantin Miereanu, inginer pensionar, fost angajat în Primăria Craiova.

Cine intră în cursa pentru șefia Consiliului Județean Dolj

La Consiliul Județean Dolj, PSD merge în continuare pe mâna lui Ion Prioteasa, actualul președinte.

Ion Prioteasa este și el urmărit penal pentru fapte de corupție, încă din 2013. De precizat este însă că lista este deschisă de Lavinia Craiovenu, președinta organizației de femei a PSD Dolj, șefa Inspectoratului Școlar Județean.

PNL Dolj începe lista de candidaturi cu fostul prefect Nicolae Giugea, profesor la Facultatea de Horticultură.

Pentru Consiliul Județean Dolj și-a anunțat candidatul și ALDE. Lista va fi deschisă de mehedințeanul Ion Cupă, președintele organizației ALDE Dolj, deputat de Gorj.

Iar UNPR începe lista cu Gheorghe Bică, acum consilier județean, prorector la universitatea Spiru Haret, fost șef al IPJ Dolj.

Ana Maria Constantinescu, corespondent Europa FM

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS