Alegeri locale 2016 în Brașov: Primarul George Scripcaru candidează ca independent, deși este trimis în judecată

Dosarele penale nu împiedică lansarea candidaturilor nici la Brașov. Primarul în funcție, George Scripcaru, candidează de această dată ca independent, deși între timp este inculpat într-un dosar de corupție.

În ciuda acuzațiilor, George Scripcaru are șanse mari de a câștiga un nou mandat față de ceilalți 10 contracandidați intrați în cursă.

George Scripcaru se află la al treilea mandat de primar al orașului de sub Tâmpa. Considerat de cei mai mulți brașoveni drept un gospodar care a schimbat fața orașului, George Scripcaru a devenit anul trecut inculpat într-un dosar instrumentat de DNA.

Acuzat de abuz în serviciu și luare de mită, George Scripcaru se apără în această perioadă în instanță. Acest fapt nu l-a împiedicat să își depună candidatura de independent în 23 aprilie.

La Brașov, mai candidează pentru fotoliul de primar alte 10 persoane, dintre care trei independenți și doi jurnaliști. Pentru Primăria Brașovului, PSD-ul îl susține pe Răzvan Popa, iar PNL, pe Adrian Gabor.

Ambii sunt politicieni cu ștate vechi, care au ocupat diferite funcții publice până la depunerea candidaturilor. Printre figurile cunoscute de pe lista candidaților la primărie se numără și Cristian Macedonschi, din partea Forumului Democrat German Român (FDGR) Braşov, și Adrian Atomei, propus de ALDE.

Și în ceea ce privește șefia Consiliului Județean, anchetele penale nu au ocolit Brașovul. Aristotel Căncescu este judecat pentru fapte de corupție, iar partidele au desemnat alte nume pentru alegerile din această vară.

Cristina Nica, corespondent Europa FM

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS