Confidenţialitate

Alegeri Locale 2016 în Brăila: 13 candidați au intrat în cursa pentru Primăria Brăila

13 persoane au intrat în competiția electorală pentru Primăria Brăila. Candidatul PSD este deputatul Marian Dragomir. În vârstă de 40 de ani, acesta este de profesie economist-jurist.

Din partea PNL candidează senatorul Cătălin Boboc. Și acesta are 40 de ani, iar de profesie este jurist.

ALDE l-a înscris în cursa electorală pe președintele executiv al filialei brăilene Dan Păun, în vârstă de 52 de ani, de profesie inginer.

Ceilalți candidați sunt Simona Drăghincescu – PND, consilierul județean PNȚCD Gheorghe Chiru, președinta UNPR Brăila, deputatul Marioara Nistor, președintele PMP Brăila Viorel Botea, deputatul PSRO Silviu Petrea, candidatul PRU Nicuşor Cîrîc, Adrian Râureanu – PRM.

Acestora li se adaugă și candidaţii independenţi: Marian Ion, Mariana Bîtcă şi fostul liberal Cristian Techiu.

Actualul primar al Brăilei, Aurel Simionescu, nu va mai candida la aceste alegeri locale. Liderul PSD Brăila anunțase încă de la sfârșitul anului trecut că nu va mai candida. Decizia a fost anunțată cu puțin timp înainte de apariția Codului de Etică al PSD, care, între altele, le interzice celor care au deținut funcții de conducere în structurile comuniste ale PCR să mai candideze, cum este și cazul lui Aurel Simionescu.

Mai mult,  anul acesta primarul Simionescu a fost arestat preventiv pentru câteva zile într-un dosar al DNA. Simionescu este cercetat de procurori în libertate într-un caz de fraudă cu fonduri europene pentru modernizarea Bulevardului Dorobanți din oras. Prejudiciul este peste 10 milioane de euro, iar faptele ar fi fost comise în 2010.

Corupție și la Consiliul Județean Brăila

Fostul președinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și-a pierdut funcția în 2014, din cauza unui conflict de interese. Bunea Stancu a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar. De altfel, Bunea Stancu a fost trimis în judecată în acest dosar privind finanţarea ilegală a unor cluburi sportive, fiind acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese în formă continuată.

În plus, fostul lider PSD Brăila a fost condamnat definitiv în 2015 la trei ani de închisoare, pentru fapte de corupţie, în dosarul “Mită la PSD”. Acesta este încarcerat la Penitenciarul Focşani.

În cel de-al treilea dosar, Bunea Stancu a fost trimis în judecată, fiind acuzat de favorizarea unor firme la licitaţii privind atribuirea unor lucrări. Prejudiciul este de aproape trei milioane de lei.