Confidenţialitate

Alegeri locale 2016 în Botoșani: 15 candidați la Primăria Botoșani

Nu mai puțin de 15 persoane și-au depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Dintre aceștia, 5 sunt candidați independenți.

Numărul candidaților este aproape dublu față de scrutinul anterior, din 2012.

În cursa electorală a intrat și actualul primar PSD Ovidiu Portariuc, fostul primar Cătălin Flutur, din partea PNL, în perioada 2004-2012.

Mihai Țâbuleac este candidatul PMP, Gabriel Atudoroae susținut de ALDE, iar Tereza Nica este candidatul UNPR.

În cursă au mai intrat Corneliu Furtună – PNŢCD, Daniel Doctorescu –PRM, Dan Iulian Honceru – PSRo, Iulian Andrei Ciubotaru – PRU și Marius Ionuţ Mertic – PND.

Paul Onișa, Florinel Viorel Coman, Marius Cristescu, Stelian Aivăncesei și Florin Zberea sunt candidați independenți.

Anchete penale

PNL l-a desemnat candidat pe fostul primar Cătălin Flutur, în pofida anchetei de corupție în care este implicat. Este urmări penal de procurorii DNA pentru două infracțiuni de abuz în serviciu. Este acuzat că ar fi concesionat ilegal un teren unei firme private. DNA Suceava susține că în 2009, Cătălin Flutur a concesionat un teren cu suprafaţa de 130,01 metri pătraţi, amplasat în municipiul Botoşani, pe strada Maxim Gorki, vecinătatea Liceului “Ştefan Luchian”, având destinaţia de alee pietonală, firmei SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul organizării şantierului aferent proiectului.

Procurorii DNA au descins la Primăria Botoșani și în mandatul actualului primar Ovidiu Protariuc, dar deocamdată acesta nu are nicio calitate în vreun dosar.