Confidenţialitate

Alba: Zeci de persoane, la spital cu salmonella. Cei mai mulți au plecat cu eclere de la o nuntă, pe care le-au împărțit acasă

Zeci de nuntași care au petrecut sâmbătă la un cămin cultural din Alba au ajuns la spital, cu salmonella. Între cei internați în stare gravă se află și un copil de 10 luni.

De vină pentru intoxicația generală ar fi eclerele, care s-au dat și la pachet la nunta de la căminul cultural din Cetatea de Baltă, așa se face că dintre cei 38 de intoxicați, 16 nici măcar nu au participat la nuntă, iar în spital au ajuns 21 de persoane, între care un copil de 10 luni.

Acesta a fost transferat, împreună cu mama lui, de la spitalul din Blaj la cel din Sibiu, pentru îngrijiri de specialitate.

Potrivit DSP Alba, adulții care au ajuns la spital prezintă forme ușoare și medii ale infecției, iar un pacient este la terapie intensivă, la Târnăveni, cu infecție renală acută.

În urma controalelor efectuate, activitatea laboratorului în care au fost produse prăjiturile a fost suspendată temporar, până la finalizarea tuturor analizelor.

Citește și: Bacău: Într-o săptămână au fost epuizate toate locurile disponibile pentru mamografii gratuite până la sfârșitul anului

Foto: Shutterstock