Confidenţialitate

Alba Iulia: 500 de militari, jandarmi și polițiști au participat la repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie | AUDIO

La Alba Iulia a avut loc astăzi o repetiție generală pentru parada care va avea loc miercuri, de Ziua Națională a României. Au participat peste 500 de militari, jandarmi și polițiști. Autoritățile locale au făcut, încă o dată, apel la politicieni să nu deturneze sărbătoarea națională.

Repetițiile au început după ora 14 și zeci de trecători au privit parada încă de astăzi, mai ales că anul trecut, din cauza pandemiei, la Alba Iulia, nu au avut loc evenimente cu public care să marcheze Ziua Națională.

Mâine, de la ora 08:00 este anunțat Marșul Unirii, la care organizatorii au anunțat un număr mare de organizatori.

Pentru mâine sunt anunțate în Cetatea Alba Carolina expoziții, ceremonii militare, evocarea personalităților Unirii, lansări de carte, dezbateri, dar și un Cros al Unirii.

Un moment important, la ora 13:00, când va fi citită Rezoluția Adunării Naționale de la Alba Iulia și vor fi lansate baloane tricolore.

Ziua se va încheia cu un concert de folclor și un spectacol de drone.

Accesul la evenimentele din interior va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor care au trecut prin boală.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Timișoara marchează începutul sărbătorilor de iarnă cu deschiderea Târgului de Crăciun și cu un concert din cadrul Festivalului Enescu | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.