Aglomerație în vama rutieră Nădlac 2. Șoferii se plâng că aşteaptă câteva ore

Cea mai mare aglomeraţie se înregistrează la Nădlac 2 de pe autostrada Nădlac-Arad, pe sensul de ieşire din ţară.
Peste 50.000 de oameni cu 14.000 de maşini, au ieşit pe aici în 24 de ore, iar coada de maşini se întinde pe cca 6 km,a acestea fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii Nădlac-Arad.
Aglomeraţie e şi pe  la Nădalc 1, pe DN7, unde se aşteaptă peste 60 de minute. În celelalte vămi din Arad şi Bihor se aşteaptă între 10 şi 20 de minute.
Poliţia de frontieră a luat măsuri speciale pentru a face faţă situţiei, a adus mai mulţi agenţi la muncă şi lucrează la capacitatea maximă a punctelor de trecere a frontierei în funcţie de configuranţia acestora.
Dar, este o perioadă în care aglomeraţia este specifică. Frontiera este aglomerată pe sensul de ieşire din ţară pentru că sunt unii români care lucrează în vest se întorc la locurile de muncă, locuitorii din vestul ţării merg la ştrandurile din Ungaria sau pentru că sunt mulţi români care merg în concendii în vestul Europei.
Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate puncte de trecere a graniţei. Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS