Confidenţialitate

Afirmații controversate ale unui fost arbitru din Spania: 90% suntem fani Real Madrid

Fostul arbitru Eduardo Iturralde Gonzalez a vorbit despre simpatiile foştilor săi colegi faţă de echipele din La Liga.

Ibericul a dezvăluit că balanţa atârnă în favoarea Realului. „90% dintre arbitri ţin cu Real Madrid, în timp ce 10% cu Barcelona”, a spus Gonzalez, potrivit sport.es.

Fostul arbitru spaniol, Iturralde Gonzalez (53 de ani), a reluat ce a declarat în 2014 referitor la preferinţele arbitrilor din fotbalul spaniol, însă, de data aceasta, a fost şi mai explicit.

Noi, arbitrii din fotbalul spaniol, nu venim de pe Marte. Eşti arbitru pentru că îţi place fotbalul, iar dacă îţi place acest sport nu cred că există vreo persoană care să nu aibă şi o echipă favorită. Eu am avut norocul să mă nasc în Bilbao, iar toţi oamenii de ţin cu Athletic. În schimb, în Spania, majoritatea sunt ori cu Real Madrid, ori cu Barcelona, pentru că acestea sunt echipele care câştigă, iar arbitrii vin din aceste zone şi majoritatea sunt de partea celor de la Real Madrid. Dar lucrul acesta nu înseamnă că în momentul în care arbitrează pe Madrid nu sunt profesionişti”, a spus Eduardo Iturralde Gonzalez, potrivit sport.es.

În acest moment, fotbalul din Spania este suspendat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a anunţat că exclude varianta anulării sezonului din prima divizie masculină şi că începând cu 12 iunie ar putea reîncepe campionatele din prima şi a doua ligă.