Aeroportul Otopeni anunță măsuri contra coronavirusului: Dezinfectarea fluxurilor de pasageri

La fiecare patru ore, zonele cu fluxuri de pasageri din aeroportul Otopeni vor fi dezinfectate, iar în terminalul Sosiri au fost amplasate aparate cu gel dezinfectat pentru mâni pentru a preveni răspândirea virusului din China.

Pentru combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus, la aeroportul „Henri Coandă” a fost elaborat un plan de măsuri comun cu Ministerul Sănătății, Direcția pentru Sănătate Publică și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, anunță reprezentații aeroportului.

„Acest plan de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum și o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri”, transmite sursa citată.

Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaționale au fost amplasate și puse la dispoziția pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare.

Demersul vine după ce Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că virusul din oraşul chinez Wuhan reprezintă o urgenţă de nivel global, în condiţiile în care epidemia se extinde în afara Chinei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS