Aeroportul din Timișoara are pierderi financiare serioase, din cauza coronavirusului

Efectele izolării Italiei, dar și deciziile de ieri ale autorităților române afectează veniturile aeroporturilor.

La Timișoara, conducerea celui mai mare aeroport din vestul României spune că se înregistrează pierderi financiare serioase. Zeci de curse au fost anulate, iar veniturile au scăzut cu peste 60%, transmite corespondentul Europa FM, Dan Turcu.

Până în urmă cu câteva zile pe aeroportul din Timișoara decolau și aterizau 19 curse de Italia. Acum toate au fost anulate. De asemenea, s-au suspendat cursele de Tel aviv și de Frankfurt iar numărul curselor de Munchen a fost redus.

În total aeroportul din Timișoara a pierdut 40% din pasageri în doar câteva zile. Pierderile lunare calculate, doar prin anularea curselor de Italia se ridică la 180.000 de euro.

Suma însă va fi mult mai mare spun reprezentanții aeroportului având în vedere suspendarea și altor curse spre Germania și Israel dar și o posibilă reducere a zborurilor către Franța.

Conducerea aeroportului din Timișoara spune că o asemenea situație financiară s-a înregistrat în timpul crizei din 2009-2010 și doar o intervenție rapidă ar putea duce la rederesarea economică.

În următoarele zile va fi convocat consiliul de administrație care urmează să aprobe de urgență un plan de restructurare și de reorganizare a activității dar și de reducere a cheltuielilor Într-o prima faza vor fi dați afară 30 de angajați.

De asemenea cei care rămân să lucreze în aeroport vor avea salariile diminuate și în plus nu vor mai primi bonusuri și prime. Reprezentanții aeroportului spun că au în vedere și o posibilă sistare a investițiilor având în vedere scăderea cifrei de afaceri până acum cu 50%.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS