Confidenţialitate

Aeroportul Aurel Vlaicu din Băneasa reintră în circuitul curselor comerciale, după o pauză de 9 ani | AUDIO

Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu (Aeroportul Băneasa) reintră în circuitul curselor comerciale după o pauză de 9ani. Aeroportul a trecut printr-un proces de modernizare, iar acum este pregătit să primească din nou pasageri. 

Redeschiderea oficială are loc luni, când se împlinesc 110 ani de la inaugurare.

Pentru început, trei companii aeriene vor începe să opereze curse internaționale pe Băneasa, spune la Europa FM, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt la Companiei Naționale Aeroporturi București:

„În ceea ce privește operarea curselor comerciale, mă refer aici la curse de linie, curse charter, suntem în discuții avansate și chiar în faza de semnare contracte cu unii operatori aerieni. Discutăm cu 3 companii aeriene urmând ca în scurt timp și există șanse destul de bune ca aceasta să se întâmple chiar în cursul acestei luni, să vedem operând primele curse de linie, curse de pasageri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Planul pe termen mediu este ca Aeroportul Băneasa să atingă aproximativ un milion de pasageri pe an, mai spune Valentin Iordache:

„Începând din iarnă, atunci când tarifele de operare pe cursele interne vor fi practic aceleași între Băneasa și Otopeni ne așteptăm ca mai multe companii să înceapă operarea curselor de linie interne și regionale de pe Aeroportul Băneasa. Planul pe termen mediu este să atingem capacitatea maximă de operare, acesta este de 250 de pasageri pe flux pe oră, ceea ce ar duce, general vorbind, la un trafic de aproximativ un milion de pasageri pe an.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: România produce una dintre cele mai scumpe energii din Europa. Fost ministru: „Modelul e depășit. La iarnă, Dumnezeu va avea un rol important”

Foto: Inquam Photos / George Călin