Confidenţialitate

Aeroport Otopeni: Pasagerii unui avion, debarcați în urma unei amenințări cu bombă. SRI: Echipele pirotehnice intervin

Pasagerii au fost debarcați dintr-un avion care a aterizat pe Aeroportul Otopeni în urma unei alerte cu bombă. Aeronava decolase din Turcia și avea destinația Dusseldorf. Amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control Romatsa. Pasagerii sunt în afara oricărui pericol. La bordul avionului erau peste 100 de pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului.

UPDATE 20:08. Amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control Romatsa. Pasagerii sunt în afara oricărui pericol

Amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control – Romatsa, turnul a contactat pilotul – care este suveran pe timpul zborului și poate decide dacă e nevoie să aterizeze de urgență sau nu. În acest caz, a decis să aterizeze de urgență pe Aeroportul Otopeni.

Procedura de verificare este în curs.

La bord sunt 184 de pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului. Pasagerii sunt în afara oricărui pericol.

Știrea inițială

SRI a confirmat existența amenințării. La fața locului au intervenit echipe pirotehnice, pasagerii au fost debarcați, controlați și transportați într-o zonă sigură.

Echipele specializate vor controla pirotehnic toate bagajele, urmând a fi controlată și aeronava.

Sursa foto: Shutterstock

Citelte și: Metrorex: Circulația între Piața Sudului și Tineretului a fost reluată în condiții normale după o posibilă tentativă de suicid