Aeromania, sâmbătă pe aerodromul din Tuzla

Pasionaţii de adrenalină sunt aşteptaţi pe Aeroportul Tuzla, începând cu ora 14.00.

Timp de opt ore, unii dintre cei mai talentaţi piloţi acrobaţi din lume vor executa demonstraţii aeriene.

Printre aparițiile spectaculoase la Aeromania, sâmbătă pe aerodromul din Tuzla, este și Nicolae “Mami” Mihăiţă, o legendă printre aviatorii români. La vârsta de 80 de ani, Nicolae “Mami” Mihăiţă este cel mai în vârstă pilot român care încă zboară.

Lituanianul Jurgis Kairys, multiplu campion european şi mondial la acrobaţie, va fi și el prezent azi la showul aviatic. Printre cele mai așteptate cascadorii în aer vor fi figurile create de el – „Roata lui Kairys” (un desen ce seamănă cu roata din parcurile de distracţii) şi „Micul Loop” (un fel de spirală pe cer).

Hawks of Romania, reprezentanţi ai ţării noastre la evenimente şi competiţii aviatice internaţionale, echipa de paraşutism Blue Wings, dar şi formaţia de două planoare White Wings de la Aeroclubului României vor da culoare evenimentului.

Demonstraţiile militare cu avioane şi elicoptere din flota Forţelor Navale şi a Forţelor Aeriene Române completează programul.

Statul Major al Forţelor Aeriene participă cu o grupare de trei aparate MIG 21 Lancer şi trei aparate YAR 330 Puma. La rândul său, Statul Major al Forţelor Navale îşi dă concursul cu trei aparate YAR 330 Puma pentru a demonstra cum se face inserţia şi extracţia rapidă a unei grupe de opt militari.

În timpul acestei acţiuni, se va folosi armamentul individual şi se va trage cu muniţie de manevră. A doua acţiune va arata publicului cum se face coborârea salvatorului şi ridicarea cu troliul a unui rănit, folosind targa de salvare.

Mitingul se va încheia cu tradiţionalul număr aviatico-pirotehnic susţinut de Air Bandits, formaţie din care fac parte Jurgis Kairys, Ioan Postolache, Dan Ştefănescu şi Dan Conderman.

„Vânătoarea tâlhărească”
dintre cei trei Iacări acrobaţi şi Jurgis Kairys simulează o spectaculoasă scenă de luptă aeriană.

FOTO: ncristian / Shutterstock.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS