Adunare populară într-o comună din Harghita: Localnicii, supărați că au fost angajați doi emigranți | AUDIO

Localnicii din comuna Ditrău, județul Harghita, sunt chemați la o adunare populară sâmbătă. Sătenii sunt supărați că o brutărie a angajat doi migranți din Sri Lanka și se tem că aceștia vor crea probleme.

Firma are peste 90 de angajați, din care 18 sunt localnici, din Ditrău, iar restul din zonă, iar pentru că mai aveau nevoie de personal și nu găseau au adus doi oameni din Sri Lanka, cu acte, însă oamenii s-au arătat nemulțumiți deoarece i-au confundat pe cei doi cu migranți ilegali și s-au temut că vor crea probleme.

Primarul comunei Ditrău, Puskas Elemer, a spus la Europa FM că sâmbătă va fi organizată o adunare populară în care lumea va putea să își spună punctul de vedere și se vor oferi toate explicațiile legate de prezența celor doi străini.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Administratorul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, spune că nu înțelege de ce se opun oamenii celor doi străini și au cerut să plece, de vreme ce sunt angajați legal, cu contract pe doi ani, și nu sunt migranți ilegali.

Kollo Katalin a subliniat că după angajarea celor doi străini, mai mulți localnici și-am manifestat intenția de a se angaja la brutărie, deși înainte nu doreau să facă acest lucru.

„Noi sperăm să îi păstrăm și să lucrăm cu cei doi din Sri Lanka mai departe. Mi se pare o atitudine anti-umană a celor care vor să îi alunge din Ditrău pe cei doi străini, nu îi înțeleg”, a precizat Kollo Katalin.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS