Adrian Ilie, sărbătorit la Născut de ziua lui

Adrian Ilie, născut pe 20 aprilie 1974, nu s-a luptat cu dragonul ci cu Mondragonul. Și-a ieșit invingător. Se întâmpla în Franța, în 1998, la Campionatul Mondial de fotbal și prin golul lui, marcat în poarta lui Mondragon, România învingea Columbia.

Pentru naționala României Adrian Ilie a marcat în total 13 goluri în 55 de apariții sub tricolor. Fostul fotbalist are în palmares jocuri la două Campionate Europene și la un Campionat Mondial. A câștigat cu Valencia titlul în Spania și tot alături de lilieci a pierdut o finală de UEFA Champions League. În plus, în 1998 a fost desemnat fotbalistul anului în România.

Antrenorul Claudio Ranieri l-a numit pe Adrian Ilie Cobra pentru stilul său din atac și pentru că, cităm presa de specialitate, era “letal în fața porții.”

Atât el cât și fratele lui, Sabin, au debutat la Electroputere Craiova, iar în Turcia au jucat pentru echipe rivale Galatasaray și Fenerbahce.

La final un detaliu picant. Numele lui era menționat în urmă cu ceva ani într-un spot publicitar. Era ceva de genul: Ești pe felie cu…