Adrian Hădean la restaurant: „aduceţi-mi o bucată de carne şi o cutie de chibrituri, că mă descurc” – VIDEO

Invitat în această dimineaţă în emisiunea Deşteptarea, chef Adrian Hădean a vorbit despre emisiunea culinară pe care, începând de duminică, 6 martie, o va avea la Europa FM.

Emisiunea se va numi Medium Rare – un termen care defineşte felul în care e cel mai bine preparată carnea roşie, astfel încât să fie friptă la exterior, rozalie în mijloc şi încă suculentă –  va avea o ora şi va fi difuzată la ora 12.00.

Întrebat de George Zafiu de ce se numeşte Medium Rare, acesta a răspuns că educaţia gastronomică trebuie să înceapă chiar de la titlu şi a explicat diferenţa între termenii „friptură medium rare” şi „friptură în sânge”.

„În friptură nu mai găseşti sânge, acolo e mioglobină, care în contact cu oxigenul, se oxidează şi se colorează rozaliu spre roşu, lucru care îi sperie pe foarte mulţi”, a explicat Adrian Hădean.

De asemenea, chef Hădean a povestit şi felul în care îşi comandă friptura în restaurantele româneşti:

„Când mă duc undeva, într-un local de pe la noi, şi vreau să mănânc o friptură bună, zic: <<aduceţi-mi o bucată de carne şi o cutie de chibrituri, că mă descurc>>”, a spus amuzat Adrian Hădean.