Administratorii gropii de gunoi de la Glina, de langa Bucuresti, au fost retinuti in Romania, in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile italiene

Victor Dombrovschi şi Sergio Pileri sunt acuzaţi de tentativă de spălare de bani în favoarea mafiei.

Surse judiciare afirma ca in timp ce administratorii Gropii de gunoi de la Glina erau ridicaţi, mai mulţi presupuşi complici ai lor erau reţinuţi în urma unor descinderi în Italia.

Dombrovschi şi Pileri urmează să fie extrădaţi în Italia.

Ei ar face parte din gruparea Cosa Nostra, care se presupune că este coordonată de Massimo Ciancimino, fiul fostului primar din Palermo. Acesta s-ar afla şi în spatele firmelor care administrează groapa de gunoi Glina, de la periferia Bucureştiului.

Potrivit presei italiene, în octombrie 2012, procurorii au făcut o anchetă ce a vizat persoane şi companii suspectate de implicare în vânzarea gropii de gunoi Glina, cea mai mare din Europa, tranzacţie evaluată la circa 100 de milioane de euro.

Procurorii din Roma verificau atunci ipoteza conform căreia Massimo Ciancimino jr. ar deţine, prin intermediari sau sub un nume fals, acţiuni la firme care administrează groapa de gunoi Glina. Sub paravanul acestor firme, Ciancimino jr. ar fi ascuns sute de milioane de euro, bani provenind din averea ilicită a tatălui său ori din activităţi proprii de spălare de bani.

În acea anchetă a fost implicată şi compania Ecorec, care se pare că îi aparţine lui Massimo Ciancimino, şi care deţine groapa de gunoi de la Glina.