Confidenţialitate

Actorul Alexandru Arșinel a murit. Principalele momente din cariera și viața artistului | AUDIO

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani, au confirmat surse medicale de la Spitalul Universitar pentru Europa FM.

Cariera artistului s-a întins pe 70 de ani, dintre care cei mai mulți au fost pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase, instituție pe care a condus-o.

Alexandru Arșinel rămâne cunoscut, publicului larg mai ales datorită cupletelor umoristice, realizate împreună cu Stela Popescu, după cum amintește Liliana Nicolae.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939

Născut pe 4 iunie 1939, în Suceava, la Dolhasca, Alexandru Arşinel a absolvit Institutul de Artă Teatrală Cinematografică „I. L. Caragiale” în 1962.

În scurt timp s-a angajat la Teatrul de Revistă din Bucureşti, instituție al cărei director a ajuns, spre finalul carierei.

Actor în peste 30 de filme artistice și cântăreț

Alexandru Arşinel a jucat în peste 30 de filme artistice, printre care „Miss Litoral”, „În fiecare zi mi-e dor de tine”, „A doua cădere a Constantinopolului”, „Paradisul în direct” şi „Sexy Harem Ada-Kaleh”. Dar, poate, renumele său este legat de îndelungatul duet realizat pe scenă și la televizor împreună cu regretata Stela Popescu.

Alexandru Arșinel a fost și un apreciat cântăreț.

Evoluția lui Alexandru Arșinel

Potrivit unei cărți autobigrafice, Alexandru Arșinel a avut o copilărie marcată de sărăcie şi chiar de foametea din Al Doilea Război Mondial.

Mai târziu, însă, a realizat o avere considerabilă. Potrivit declarațiilor de avere, avea 4 case de vacanță și un apartament într-o vilă de lux, în Cotroceni. Pe când conducea Teatrul de Revistă, avea venituri lunare comparabile cu salariul președintelui țării.

O controversă este legată de presupusa lui participare la Revoluția din Decembrie 1989, beneficiind de toate avantajele unui revoluționar. Presa a pus sub semnul întrebării participarea lui la Revoluție.

Actorul s-a aflat în centrul unei controverse și când a beneficiat de un transplant la rinichi, fiind acuzat că a beneficiat preferențial de intervenție. A rămas, însă, unul dintre principalii reprezentanți ai Teatrului de Revistă din România.

Sursa foto: Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

Citește și: Alexandru Arşinel, partenerul de scenă al Stelei Popescu: “A fost un om extraordinar. Atât trebuie să ştiţi”