Confidenţialitate

Alexandru Arşinel, partenerul de scenă al Stelei Popescu: “A fost un om extraordinar. Atât trebuie să ştiţi”

Aproape mereu împreună pe scenă, Alexandru Arşinel, partenerul din spectacole al Stelei Popescu, și-a controlat cu greu lacrimile în momentul în care a aflat de trecerea în neființă a colegei sale.

„Azi dimineaţă am sunat-o să-i spun că avem o propunere de spectacol la Chişinău şi n-a răspuns. Ea nu a mai răspuns de ieri, ea a murit de ieri, Ea de ieri a murit”, le-a spus Alexandru Arşinel jurnaliştilor aflaţi la locuinţa actriţei.

Vizibil îndurerat, el nu a făcut mai multe comentarii, dar a ținut să precizeze că “A fost un om extraordinar. Atât trebuie să ştiţi”.

Stela Popescu va fi înmormântată duminică, la cimitirul din Cernica, alături de soţul actriţei, Puiu Maximilian, a spus actorul și partenerul ei de scenă Alexandru Arşinel.

Trupul neînsuflețit al actriței va fi depus vineri la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.

Stela Popescu a fost găsită fără răsuflare în după amiaza zilei de 23 noiembrie 2017, la domiciliu, de către un membru al familiei, care a sunat la 112.

„România toată e frumoasă, dar ne străduim din puteri să o distrugem”

Înainte cu doar două zile să fie găsită fără răsuflare în casă, Stela Popescu a stat de vorbă cu echipa Europa FM. Interviul, emoționant, despre România și români avea să fie ultimul pe care Stela Popescu îl acorda Europa FM.

„De 1 Decembrie, mă pregătesc să plec în turneu în Spania, cu Teatrul Constantin Tănase, pentru românii din Spania. Nici nu știți cât de bucuroși sunt când mergem acolo! Stăm 4 zile, jucăm la Barcelona și în alte două orașe. Cu Arșinel, Vasile și Valentina și mulți alți actori de la Teatrul Constantin Tănase.”

„România toată e frumoasă, dar ne străduim din puteri să o distrugem (râde). Eu iubesc România, dar noi suntem veșnic nemulțumiți, veșnic nefericiți. Nu știu de ce ne este teamă să acționăm și ne lăsăm pe mâna altora.

Draga mea, eu am fost foarte fericită la Revoluție. Îmi iubesc țara. M-am bucurat că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar s-a întâmplat mai puțin decât m-am așteptat. Am crezut că odată eliberați de dictatură, românii vor fi mai fericiți. N-au făcut mare lucru pentru asta. Pentru că s-au speriat, n-au știut de unde să apuce. Unii sunt contra, unii sunt pentru. Românii nu se unesc. Cred că de acolo ni se trage. Se sperie, se contrazic … românii se contrazic, în general. Au aceeastă manie de anu fi de acord. De ce? … nu înțeleg!”

„Aș schimba la români mentalitatea. Să nu se mai certe! Să fie mai buni, mai prieteni, să nu se mai certe! Să nu mai aud zicala aceea … să moară și capra vecinului! Ba a mai apărut una: să moară vecinul, ca să-i iau capra! … e și dintr-un plus de umor pe care îl are românul. Umor negru. Îi place să fie el mai răutăcios, ca să aibă haz.

Mi-e dragă țara asta și poporul ăsta! E un popor talentat. Și la muzică, și la teatru, și la tehnică. Nu vezi câte invenții sunt făcute de români? Și le-au părăsit undeva în drum și acum se laudă alții cu ele. Păi, de ce? Își părăsesc propriile invenții!

Eu am călătorit foarte mult, datorită teatrului. De câte ori m-am întors acasă, am fost fericită și am constatat că este cea mai frumoasă țară din lume ! Îmi place la munte, îmi place la mare, îmi place printre români, îmi place peste tot!”, mărturisea Stela Popescu.

Ultimul interviu acordat de Stela Popescu poate fi ascultat integral pe europafm.ro