Confidenţialitate

Activitatea românilor cu PFA va fi recunoscută drept vechime în muncă. Legea merge la Klaus Iohannis pentru promulgare | AUDIO

Activitatea celor care au PFA va fi recunoscută drept vechime în muncă: proiectul care prevede acest lucru a trecut astăzi de Camera Deputaților – for decizional. Legea merge acum spre promulgare la șeful statului.

Potrivit proiectului, va fi considerată vechime în muncă și vechime în specialitate perioada în care Persoana Fizică Autorizată (PFA) a avut activitate economică și a achitat contribuțiile, taxele și impozitele la stat.

De reținut: nu se ia în considerare perioada în care respectiva persoană nu a avut activitate prin care să producă venituri sau a avut activitatea suspendată.

„În numele acelor peste 400 de mii de persoane care activează sub formă de PFA în România, vreau să vă mulțumesc pentru votul pe care l-ați acordat. Practic, am făcut o dreptate pentru aceste persoane care își desfășoară activitatea în România, iar din acest moment aceste persoane își pot demonstra vechimea în specialitatea studiilor”, a spus deputatul USR Beniamin Todosiu.

Proiectul completează o Ordonanță de urgență din 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate.

Legea a trecut cu 268 de voturi de Camera Deputaților și merge acum la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Sursa foto: Unsplash / Tyler Franta

Citește și: Studiu: Companiile iau în calcul majorări salariale de 7%, insuficiente pentru a acoperi o viitoare inflație de cel puțin 10 procente

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.