Confidenţialitate

Acord politic UE pentru un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: Sunt vizate încă 30 de persoane, inclusiv cele care au coordonat așa-zisele referendumuri | AUDIO

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord politic pentru impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei. Este vorba despre un al 8-lea pachet care prevede sancționarea a încă 30 de persoane, inclusiv cele care au coordonat așa-zisele referendumuri de alipire la Rusia a celor 4 regiuni din Ucraina. Sancțiunile vor fi anunțate oficial, joi la Praga, unde liderii din Uniune se reunesc în cadrul unui Consiliu European informal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Surse diplomatice au declarat pentru Europa FM că una dintre cele mai importante sancțiuni este plafonarea prețului la petrolul rusesc exportat de Federație unor țări terțe cu nave sub pavilion European.

De asemenea, alți 30 de cetățeni ruși, care au contribuit la organizarea așa-ziselor referendumuri din Estul Ucrainei, politicieni și lideri militari vor fi supuși sancțiunilor. Lor li se adaugă 7 entități.

Uniunea Europeană plănuiește să imponă restricții și în ceea ce privește import de fier și oțel din Rusia.

Vă reamintim, prin sancțiunile impuse anterior, Uniunea Europeană a interzis importul de petrol din Rusia, iar măsura va intra în vigoare peste 2 luni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cehia: Campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra un tanc modern de luptă T-72 pentru Ucraina. „Un cadou potrivit pentru aniversarea lui Putin” | AUDIO