Confidenţialitate

Cehia: Campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra un tanc modern de luptă T-72 pentru Ucraina. „Un cadou potrivit pentru aniversarea lui Putin” | AUDIO

În Cehia, o campanie de strângere de fonduri a adunat suficienţi bani pentru a cumpăra un tanc pentru Ucraina. Este un „cadou potrivit” pentru Vladimir Putin, care va împlini în curând 70 de ani, a anunţat ministrul ceh al Apărării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 11.000 de persoane au donat bani în cadrul campaniei, intitulată „Un cadou pentru Putin” şi sprijinită de Ministerul Apărării din Cehia şi de Ambasada Ucrainei la Praga.

Într-o lună, s-au strâns 30 de milioane de coroane, adica 1,2 milioane de euro. Organizatorii au anunțat că suma e suficientă pentru a cumpăra un tanc modern de luptă T-72 pentru Ucraina. Tancul a fost numit „Tomas”, după co-fondatorul şi primul preşedinte al Cehoslovaciei, Tomas Garrigue Masaryk.

Ministrul ceh al Apărării, Jana Cernochova, le-a mulţumit tuturor celor implicaţi şi a spus sarcastic că preşedintele rus Vladimir Putin va primi un „cadou potrivit” la împlinirea vârstei de 70 de ani la 7 octombrie. Ea a afirmat despre liderul de la Kremlin că este „agent KGB, criminal şi escroc”.

Următorul pas este o campanie de strângere de fonduri pentru muniţia pentru tanc.

Ambasada Ucrainei din Cehia a primit deja donaţii de peste 8,6 milioane de euro. De la începutul invaziei ruse, Cehia a furnizat Ucrainei armament în valoare de peste 160 de milioane de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Călugări de la Muntele Athos, cercetați pentru spălare de bani. Finanțări suspecte de la Kremlin | AUDIO