Confidenţialitate

Accident grav în București: O mașină a Poliției a lovit două minore. Una dintre fete a decedat

Un accident grav a avut loc, joi, în Capitală. O mașină a Poliției a lovit două fete minore, în timp ce traversau o stradă în Sectorul 1. Potrivit ISU București, una dintre fete, de 13 ani, a decedat. Șeful Inspectoratului Județean Giurgiu a fost înlocuit în această după amiază după scandalul din localitatea Bolintin Vale. Locul lui va fi ocupat temporar de un oficial de la București.

UPDATE: Reacția premierului Nicolae Ciucă

„Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției. Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de-a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol. I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a fost reacția lui Nicolae Ciucă, postată pe pagina de Facebook a Guvernului României.

UPDATE: Șeful Inspectoratului Județean Giurgiu a fost înlocuit în această după amiază după scandalul din localitatea Bolintin Vale. Locul lui va fi ocupat temporar de un oficial de la București

La câteva ore de la scandalul din localitatea Bolintin Vale corpul de control al Ministerului de Interne a ajuns la Giurgiu unde a fost verificată activitatea șefului IPJ Cătălin Georgescu. Pe lângă modul în care a gestionat protestul de miercuri seara din localitate, comisarul șef a fost înlocuit și în urma verificarilor legate de dispariția unor arme de la Poliția Mihăilești.

Primarul din Bolintin Vale susține că a anunțat MAI încă din anul 2017 că localitatea stă pe un butoi cu pulbere din cauza neînțelegerilor dintre localnici. Daniel Trăistaru crede că situația poate fi controlată doar cu effective suplimentare de polițiști și jandarmi.

În localitate sunt frecvente incidentele dintre localnici și un grup de rromi. Miercuri seara oamenii au ieșit în stradă pentru că, spun ei, nu se mai simt în siguranță după ce s-a ajuns și la crimă. Agresorul bărbatului ucis cu o piatră a fost reținut, dar oamenii susțin că mai sunt alți trei în libertate. Și, vor continua cu proteste până când situația va reveni la normal.

Prefectul de Giurgiu, Aneta Materi, declară că a primit asigurări de la București că situația va putea fi ținută sub control.

Localnicii din Bolintin Vale acuză un grup de rromi, stabilit aici în urmă cu 12 ani, de mai multe furturi și violențe. Au cerut chiar scoaterea lor din oraș. Autoritățile anunță că le vor verifica actele pentru a stabili dau au sau nu forme legale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

UPDATE: Poliția Capitalei: Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier

„Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a transmis Poliția Capitalei.

Știre inițială

Reprezentanții ISU au declarat, pentru Europa FM, că una dintre fete, în vârstă de 13 ani, a decedat în urma accidentului.

Cea de-a doua minoră, de 11 ani, a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

„Una dintre minore a fost transportată la spital, cea de a doua, în pofida eforturilor medicale, a fost declarată decedată”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1.

Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii. Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”,a transmis Poliția București.

Citește și: Bolnavii COVID-19 pot merge în centrele de evaluare doar pe baza unui test pozitiv, iar serviciile sunt decontate