Confidenţialitate

Academia de Poliție pierde dreptul de a mai acorda titluri de doctor. Emilia Șercan: ”Decizia, una istorică”

Ministrul Educaţiei şi Cercetării a retras acreditarea Şcolii doctorale de la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

Astfel, Academia de Poliție devine prima universitate din țară care pierde dreptul de a mai acorda titluri de doctor, în urma “ încălcării grave și în mod repetat a standardelor de calitate și etică profesională”, după cum a stabilit Consiliului de Etică și Management Universitar.

Acum, cele două școli doctorale ale Academiei, de Drept și de Ordine Publică, nu mai pot organiza doctorate și sunt obligate să se reorganizeze.

„În urma raportului Consiliului de Etică și Management Universitar am realizat ordinele de ministru prin care am retras acreditarea școlii doctorale de la Academia de de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti”, a anunțat, luni, Monica Anisie, ministrul Educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnalista Emilia Șercan este cea care, de mulți ani, dezvăluie cum nenumărați demnitari, civili sau militari au devenit doctori sau îndrumători de doctorate la Academia de Poliție făcând falsuri, plagiate cel mai des,

În urma dezvăluirilor repetate, Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea, iar procurorii DNA au ajuns la concluzia că fostul rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuz, Adrian  Iacob și fostul prorector Mihail Marcoci l-au instigat la santaj pe autorul amenințării, Adrian  Bărbulescu.

Emilia Șercan: ”Decizia este una istorică, pentru că este prima universitate care pierde acreditarea școlilor doctorale pe care le are. Tot ceea ce înseamnă studii doctorale la Academia de Poliție va fi blocat iar, mai mult decât atât, cred că și celelalte măsuri luate de Ministerul Educației sunt importante. Academia va intra într-un proces de reorganizare, tezele de doctorat ale profesorilor, pe care le-au obținut după anul 2011, vor fi verificate de CNATDCU și Academia va intra într-un proces de monitorizare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Academia de Poliție a acordat aproape 700 de titluri de doctor începând cu anul 1995.

Foto: Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza