Abonamentele pentru Festivalul Enescu 2017 se pun în vânzare pe 5 decembrie

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie) aduce la București și în alte șapte orașe din țară peste 3.000 dintre cei mai apreciați artiști străini și români în peste 80 de evenimente.

Programul Festivalului Internațional George Enescu 2017 a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți la Ateneul Român și la care au participat Erwin Simsensohn, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, Mihai Constantinescu, director executiv, compozitorul Dan Dediu și Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului. Dirijorul Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului Enescu 2017 a avut o intervenție specială, prin intermediul Skype.

“Festivalul Enescu este în top trei cele mai importante evenimente de gen în plan mondial, după BBC Proms și Festivalul din Lucerna și este o onoare să susținem acest proiect care face parte dintr-o serie de proiecte strategice pentru Ministerul Culturii. Remarcăm o nouă lumină și un nou spririt al Festivalului în anul 2017 și îi mulțumim domnului Vladimir Jurowski că a acceptat directoratul artistic al Festivalului Enescu.

Tandemul Zubin Mehta, Președinte Onorific și Vladimir Jurowski, Director Artistic va aduce un câștig enorm Festivalului”, a transmis Ministerul Culturii, prin secretarul de stat Erwin Simsensohn.

“Ediția 2017 a Festivalului va avea un concept nou, cel de lumină. Prin modul în care cade sau este proiectată, lumina permite publicului să descopere perspective noi și să găsească sensuri noi, chiar în experiențe ce i se par cunoscute. Așa va fi muzica la Festivalul Enescu în 2017: o vom redescoperi împreună, cu ajutorul tehnologiei, al proiecțiilor multimedia, al matematicii, al muzicii contemporane, al marilor artiști care vin să interpreteze la București“, a declarat Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului Enescu.

Abonamentele pentru Festivalul Enescu 2017 se pun în vânzare pe 5 decembrie. Programul include superstaruri ale muzicii clasice prezente în premieră, un număr de 37 de lucrări de George Enescu și muzică contemporană

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS