Confidenţialitate

Abdeslam, cel mai căutat terorist al planetei, este de negăsit

Se menține nivelul maxim de alertă (4 din 4) la Bruxelles, măsură impusă de Guvern încă de sâmbătă. După ultimele raiduri anti-tero, au fost reținute 16 persoane. Dar Salah Abdeslam, suspectat că ar fi fost unul dintre organizatorii atentatelor de la Paris, e de negăsit.

 

Nimeni nu știe unde se află Salah Abdeslam, cel mai căutat terorist al planetei – după cum titrează presa internațională. Se crede că după atentatele sângeroase din Paris, în doar câteva ore, Abdeslam ar fi reușit să pătrundă în Belgia.  Euronews relatează că mai mulți martori l-ar fi văzut pe tânărul de 26 de ani într-o mașină lângă orașul belgian Liege și se crede că acesta s-ar fi îndreptat  către Germania. Informația nu a fost  însă confirmată și de autorități.

 

Între timp, fratele său mai mare, Mohamed Abdeslam, ii cere acestuia să se predea. Invitat în platoul televiziunii publice belgiene acesta a spus că fratele său e foarte inteligent și a decis să nu meargă până la capăt cu planul său.

Mohamed Abdeslam: “Noi am vrea să se predea. Am prefera să-l vedem la închisoare decât la cimitir.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Revenind în țară, în contextul în care nivelul maxim de alertă de la Bruxelles se menține, Ministerul de Externe de la București a transmis o atenționare de călătorie în care informează cetățenii români asupra situației din Belgia.