A murit legendarul boxer Jake LaMotta

Fostul mare campion la box Jake LaMotta a decedat la vârsta de 95 de ani. Soţia lui a declarat pentru presa americană că LaMotta a murit din cauza complicaţiilor după o pneumonie.

Supranumit „Taurul din Bronx„, din cauza forţei pumnilor săi şi fiindcă s-a născut în cartierul din New York, a câştigat titlul mondial la categoria mijlocie în 1949, după ce l-a învins pe francezul Marcel Cerdan, la Detroit.

A mai luptat şi la semigrea, având în palmares 83 de victorii din 106 meciuri, dintre care 30 le-a câştigat prin knock-out.

A luptat de 6 ori cu un alt „gigant al ringului” – Sugar Ray Robinson, în faţă căruia a pierdut de 5 ori la puncte şi a câştigat o singură dată, aruncându-şi adversarul printre corzi, cu o combinaţie spectaculoasă de lovituri.

După retragere, în 1954, Jake LaMotta a jucat în câteva filme şi a făcut spectacole de stand-up comedy.

Viaţa lui a fost portretizată de actorul Robert De Niro în filmul „Raging Bull / Taurul furios„, regizat de Martin Scorsese în 1980 şi bazat pe memoriile lui LaMotta, publicate în anii 70.

Cu acest rol, De Niro a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun actor. Înainte de apariţia peliculei, Jake LaMotta l-a antrenat personal pe Robert De Niro, timp de un an, într-o sală de box de cartier, în New York.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS