Confidenţialitate

A început să ningă pe Transfăgărășan. Drumarii au scos utilajele de deszăpezire | VIDEO

Ninge pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă depășește 5 centrimetri. Drumarii au intervenit încă de la primele ore ale zilei pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Pe Drumul Naţional 7C, care leagă Transilvania de Muntenia, ninsoarea a început vineri dimineata, iar drumarii au scos utilajele de deszăpezire, ca să țină încă drumul deschis.

Noul regulament care este comun pentru Transalpina și Transfăgărășan spune că închiderea acestor tronsoane se face în funcție de condițiile meteo.

În principiu, cele doua șosele la mare altitudine sunt deschise până la sfarsitul lunii octombrie, însă, dacă vremea o permite, așa cum s-a întamplat în această toamnă, data închiderii se mai amână.

„Drumarii de la CNAIR intervin permanent pentru a menține circulația deschisă în siguranță, pentru cei care tranzitează unul din cele mai frumoase drumuri montane din lume, cât mai mult timp”, a transmis, vineri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Şoşeaua Transfăgărășan ajunge la altitudinea maximă de 2042 de metri la Bâlea Lac.

Foto: Colaj capturi video Facebook / Salvamont Argeș

Citește și: Moștenitorii familiei Kendeffy nu vor primi cele câteva mii de hectare din Parcul Național Retezat. Terenul rămâne statului român