A fost inventată valiza care te urmează peste tot ca un căţel (VIDEO)

Valiza este dotată cu un senzor cu ajutorul căreia îşi identifică proprietarul şi astfel îl poate urma pe orice fel de suprafaţă plană, cum ar fi în aeroporturi, de pildă.

Invenţia aparţine unei companii israeliene. Valiza inteligentă se conectează prin bluetooth la o aplicaţie pentru telefonul mobil şi e dotată cu un senzor cu ajutorul căreia îşi identifică proprietarul şi astfel îl poate urma pe orice fel de suprafaţă plană.

 

Valiza, aflată în faza de prototip, este dotată şi cu un sistem antifurt şi cu o baterie de rezervă la care pot fi încărcate toate gadgeturile.

„Valiza se poate deplasa împreună cu posesorul ei în timp ce comunică direct cu smartphone-ul, dar poate să evite şi eventualele obstacole. Am combinat o reţea de senzori şi robotica pentru a obţine acest produs. Nu trebuie decât să descărcaţi aplicaţia, să apăsaţi butonul follow me (urmează-mă), iar valiza îşi recunoaşte stăpânul, îl urmează şi comunică în timp real cu el”, a explicat Alex Libman, fondatorul NUA Robotics. El speră ca valizele inteligente să fie lansate pe piaţă în mai puţin de un an de zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS